Vádemelés

2023.04.26. 08:51

Álbejelentés: drogosnak hazudta gyermeke anyját egy hajdúszoboszlói férfi

Saját bevallása szerint haragudott a nőre egy korábbi vita miatt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki betelefonált a rendőrségre, és azt állította, hogy volt élettársa be van drogozva, ezért nem képes ellátni a közös kiskorú gyereküket - tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett nő élettársak voltak, azonban kapcsolatuk megszakadt, a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 9 hónapos közös kiskorú gyermekük gondozását a sértett látta el hajdúszoboszlói házukban. A külön élő vádlott 2022. augusztus 3-án 23 óra körüli időpontban telefonon bejelentést tett a rendőrségre, miszerint az egyik szomszédja röviddel ezt megelőzően arról tájékoztatta, hogy volt élettársa a szoboszlói lakóhelyén iszik, drogozik, kiabál, a kiskorú gyermekük pedig sír a lakásban. A bejelentést követően a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság járőrei megjelentek a sértett házánál, ahová őket az asszony beengedte. Az adatgyűjtés során a rendőrök megállapították, hogy a gyermek a szobájában alszik, míg a sértett két rokona társaságában tartózkodott a házban, és a vádlott állításával szemben teljes mértékben képes volt a kiskorú gondozására - olvasható a főügyészség közleményében.

A rendőrök ezért a vádlott ellen büntetőeljárást indítottak, amelynek során a férfi beismerte tényállításának valótlanságát, és közölte, hogy a bejelentést megelőzően, a sértettel történt telefonos beszélgetés során összevesztek, ezért haragudott rá.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában