Vádemelés

2023.04.27. 08:27

Egymás haját tépte két diáklány a berettyóújfalui buszállomáson

Megegyeztek, hogy verekedéssel rendezik le korábbi, iskolai konflikusukat.

A két diáklány egymás haját tépte és arcát karmolta Berettyóújfaluban (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat két lány ellen, akik egy köztük lévő korábbi konfliktus miatt verekedtek össze tanítás után - tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az idősebb vádlott és fiatalkorú társa Berettyóújfaluban ugyanabban az oktatási intézményben tanultak a bűncselekmény elkövetésének időpontjában. 2022. március 9-én 14 óra körüli időben, a tanítást követően az idősebb vádlott meglátta az utcán tartózkodó fiatalabb vádlott-társát, akihez odament és felszólította arra, hogy menjen félre vele verekedni. Ezt megelőzően a két lány között az oktatási intézményben konfliktus alakult ki, amelyet nem tudtak megoldani. A fiatalkorú vádlott beleegyezett vádlott-társa kihívásába, ezért mindketten a buszállomás közelében lévő utcába mentek és dulakodni kezdtek. 

Kölcsönösen megragadták és tépték egymás haját, illetve egymás felsőtestét és arcát megkarmolták. A vádlottak cselekményét észrevették ismerőseik, odamentek, hogy szétválasszák őket, majd értesítették a rendőrséget 

- olvasható a főügyészség közleményében.

A dulakodás következtében mindkét vádlottnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen - állapította meg a Debreceni Járási Ügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottak vonatkozásában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján mindkét vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá a fiatalkorú vádlott esetében állapítsa meg azt, hogy a próbára bocsátás időtartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában