Sziréna

2023.04.08. 10:30

A debreceni javítóintézetben akart végezni magával a fiú, aki iskolai lövöldözést tervezett Miskolcon – videóval

A fiatalt szigorúan őrzik a kórházban, még családja sem mehet be hozzá.

Forrás: Tények

Lepedővel akart véget vetni az életének az a 17 éves miskolci fiú, aki volt általános iskolájában tervezett lelőni 50 gyereket; minderről a pénteki Tényekben volt szó. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatalt a TEK műveleti egysége fogta el március 30-án este miskolci otthonában. Budapestre szállították, és még az éjszaka folyamán gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. 

A Tényekben arról beszéltek, hogy a fiú a debreceni javítóintézetben csütörtökön lepedőkből készített kötelet a szobájában, és egy radiátorra akasztotta fel magát. Az intézet dolgozói még időben közbeléptek, és megmentették az életét.

A fiút kórházba vitték, azóta is ott van, és szigorúan őrzik, még családja sem látogathatja.

A fiatal ügyvédje, Lichy József szerint a tinit még néhány napig megfigyelik a kórházban, viszont az öngyilkossági kísérlet miatt nem a javítóintézetbe szállítják vissza. Orvosi felügyelet alá kerül, és részletes pszichológiai vizsgálatnak vetik alá.

Mint ismert, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Irodája értesítette még március 29-én arról, hogy az egyik külföldi társhatóság egy közösségi online oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, ami egy magyarországi felhasználóhoz köthető.

A KR NNI Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztályának nyomozói átadták a kapott információkat a Terrorelhárítási Központ (TEK) Felderítési Igazgatóságának, akik azon dolgoztak, hogy minél előbb beazonosítsák a felhasználót, és rajtaüssenek. Az összehangolt kooperációnak köszönhetően ez 24 órán belül sikerült is.

Egy 17 éves miskolci fiút azonosítottak. Ő tette közzé egy chatfórumon az említett bejegyzést. Kiderült, hogy a tinédzser több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog.

Megtervezte, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni. Az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt. Tervbe vette azt is, hogy a lövészeti technikák megfelelő elsajátításához lövészklubba fog járni. Rendszeresen keresett fel olyan weboldalakat, amik az USA-ban a közelmúltban történt lövöldözésről számoltak be

– írtuk korábban.

A fiatalorút emberölés előkészületével gyanúsították meg, a büntetése akár öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában