Sziréna

2023.03.20. 08:18

Több tűzesethez, balesethez, sőt egy tetejére borult autóhoz is vonultak a hajdú-bihari tűzoltók vasárnap

A mentők sem tétlenkedtek, több személyt is kórházba kellett szállítani.

Több helyre riasztották a tűzoltókat és a mentőket is

Forrás: Tóth Imre

Nyírlugos közelében egy autó a tetejére borult vasárnap hajnalban. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták és áramtalanították, majd az autót elmozdították, mert az forgalmi akadályt képezett. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította – tudatta a katasztrófavédelem hétfői összefoglalójában.

Furta külterületén, az út mellett a száraz gaz lángolt, ezért riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat. Az egység kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Vasárnap délután berendezési tárgyak égtek Kismarján, a Sziget utcában, egy családi ház egyik szobájában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűz miatt a lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Tiszafüred-Kócsújfalu közelében egy körbála égett vasárnap. Az egyeki önkormányzati tűzoltók kiérkezésére már csak izzott, az egység az izzást kéziszerszámokkal szüntette meg.

Két autó ütközött össze Kabán, a Cukorgyári úton. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, és áramtalanították azokat. Az egyik autóban tűz is keletkezett, azt a tűzoltók egy porral oltóval oltottak el. A mentőszolgálat hat embert szállított kórházba.

Négyszáz négyzetméteren égett a száraz gaz vasárnap délután Biharnagybajomban, a Bacsó Béla utca végében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Huszonhat személyt állítottak elő a rendőrök

Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában öt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik könnyű sérüléssel végződtek.

A police.hu összefoglalója szerint a szolgálatot ellátó állomány 20 személyt fogott el, közülük négy embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 16 főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 26 személyt állítottak elő, ebből 16 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 23 esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában