Összefoglaló

2023.03.27. 09:55

Románia helyett csak a berettyóújfalui rendőrségre léphetett be rokona személyi igazolványával a fiatal férfi

Túlsúlyos járműszerelvényekből sem volt hiány az ártándi határátkelőnél.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román állampolgár az általa vezetett járműszerelvénnyel március 24-én 22 órakor. A biharkeresztesi rendőrök megállapították, hogy közel 500 kilogramm túlsúlyt eredményezett a rakomány - írja közleményében a police.hu. A járművezetővel szemben 200 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: police.hu

Másnap hajnalban szintén egy túlsúlyos jármű vezetőjével szemben intézkedtek, aki három személygépkocsit szállított. Ebben az esetben 2150 kilogramm túlsúlyt eredményezett a rakomány. Az intézkedő rendőrök a szabálytalanság miatt 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: police.hu

Egy mikrobusz utasaként jelentkezett kilépésre március 26-án 11 órakor egy magyar állampolgár. Ellenőrzésekor gyanú merült fel, hogy nem a saját személyazonosító igazolványát adta át a határrendészeknek. Mint kiderült a 21 éves férfi egyik rokona igazolványát használta, ezért előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak, akik közokirat-hamisítás miatt büntető eljárást indítottak vele szemben.

Forrás: police.hu

Ugyanebben a mikrobuszban utazott egy másik magyar állampolgár is, akivel szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést, mert a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette be, és azt elzárásra változtatták. A 26 éves férfit előállították, majd a bírság befizetése után szabadon távozhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában