Kék hírek

2023.03.16. 08:01

Danika halála: egyelőre biztosan rácsok mögött marad a polgári nevelőanya

A nő visszavonta korábbi beismerő vallomását.

Ennél a háznál történt a haláleset

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Járásbíróság március 3-án, az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatig, de legfeljebb 2023. április 3-áig elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akivel szemben a Polgáron történt gyermekbántalmazás miatt halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Az ügyvédi fellebbezés folytán eljárt Debreceni Törvényszék másodfokú tanácsa március 14-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság végzését, így a gyanúsítottnak a büntetés-végrehajtási intézetben kell maradnia

közölte csütörtökön a törvényszék.

Mint azt a közleményben írják, a védő fellebbezését a bíróság nem találta alaposnak. A törvényszék osztotta a járásbíróság azon álláspontját, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosíthatóak az elérni kívánt célok, ezért a gyanúsított letartóztatása szükséges és arányos döntés volt az elsőfokú bíróság részéről.

A Debreceni Törvényszék szükségesnek látta végzésében utalni arra a tényre, hogy

a gyanúsított korábbi beismerő vallomását visszavonta, amely miatt az ügyben igen részletes bizonyítás várható. 

Különösen igaz ez arra tekintettel is, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekménynek külső szemtanúja nem volt, így hangsúlyos lesz a gyanúsított szubjektív tudattartamának a feltárása, ez pedig a büntetőeljárás során kiterjedt tanúbizonyítást feltételez.

A végzés végleges.

Mint ismert, a nevelőanyát azzal gyanúsítják, hogy egy két és fél éves kisfiú, Danika halálát okozhatta február 26-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában