Pusztító földrengés Törökországban és Szíriában

2023.02.07. 10:32

Balogh Zsolt: Most a legfontosabb a túlélők után kutatni

Megérkezett Adanába a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport.

Forrás: Facebook / Baptista Szeretetszolgálat

Mint ismert, súlyos földrengés pusztított Törökországban és Szíriában hétfő hajnalban. Az áldozatok száma egyre nő, már 4000 felett van a halottak száma, de folyamatosan túlélők után kutatnak a mentőegységek.

A Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport mintegy kéttonnányi felszereléssel hétfőn este utazott Törökországba.

Megérkezett Adanába a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi csoport.
Forrás: Facebook / Baptista Szeretetszolgálat

– Csapatunk 19 fővel és 8 kutyával, plusz technikai felszerelésekkel megérkezett Adanába, innen autóbusszal és teherautóval Hatayba tartunk,

ahol, ha minden jól megy, akkor már a mai napon személyek keresésében veszünk részt

– mondta el a Haonnak Balogh Zsolt, a Kelet-magyarországi Specialista Mentő Egyesület alelnöke. A cél, hogy a mentőcsapat tagjai folyamatosan tájékozódjanak helyi és nemzetközi forrásokból a helyszíni állapotokról, vittek magukkal egy nagyobb felfújható sátrat és áramfejlesztőket is. Hét-tíznapos munkával számolnak, amelynek első időszaka kutatással telik, utána pedig az egészségügyi ellátást segítik – tájékoztatott a szeretetszolgálat a közösségi oldalán.

A speciális mentőcsapatnak nem ez az első útja,1999-ben és 2001-ben is dolgoztak már Törökországban az akkori földrengések helyszínén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában