Múltidéző

2023.02.26. 07:00

Sárga Zsigulival menekültek a hajdúszováti postarablás után

Benzint és csokoládét vettek a zsákmányból.

A mémmé vált Fiat Seicento; szintén sárga

Forrás: Napló-Archív

Mai kifejezéssel élve, „nagyot ment” tavaly az a páros, akik egy sikertelen ékszerbolti rablás után egy sárga, Fiat Seicento típusú személyautóval próbáltak kereket oldani. A leginkább a Benny Hill Show-kat idéző üldözésről készült felvételek futótűzként terjedtek a világhálón, az internet népe pedig hamar mémgyártásba kezdett. 

Úgy tűnik azonban, hogy a sárga rablóautó nem újdonság a vármegyében: harminc évvel ezelőtt egy sárga 1200-es Ladával menekült el két álarcos férfi, miután 800 ezer forintot vittek el a hajdúszováti postahivatalból.

A Hajdú-bihari Napló 1993. február 4-én megjelent száma írta meg, hogy előző nap délután két álarcos, fegyveres rontott be a hajdúszováti postára. Egyikük a postáskisasszonyokra szegezte pisztolyát, felállította őket asztaluktól, nehogy meg tudják nyomni a riasztógombot. – Ide a pénzt! – követelték, majd amint megkapták a 800 ezer forintot, amely a postahivatalban volt, kirohantak az épületből, beszálltak egy sárga 1200-as Ladába és nagy sebességgel elhajtottak Derecske irányába.

Napilapunk korabeli tudósításából kiderül, hogy a rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni az elkövetőket, lezárták a megye útjait, kihallgatták a tanúkat. Bravúros munkájuk eredményeként már délután kettőkor csattant a bilincs az elkövetők csuklóján. Az esti sajtótájékoztatón Rácsay Lajos megbízott megyei főkapitány és Hamza József, a bűnüldözési osztály vezetője számolt be az ügy részleteiről az újságíróknak. 

Mint elmondták, a két fiatalembert Derecskén kapták el, náluk megtalálták az álarcokat és a fegyverként használt Browning típusú riasztópisztolyokat. A rabolt pénzből mindössze kétezer forint hiányzott, amelyből benzint tankoltak és csokoládét vásároltak.

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában