Mozgalmas hétvége

2023.02.06. 11:00

Nem volt fűtés és még egy óriási fa is kidőlt a debreceni befogadóállomáson

Emellett egy eltűnt férfi is a speciális mentők segítségére szorult.

Forrás: Facebook: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Mozgalmas volt a hétvégét tudhat maga mögött a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület. Mint a Facebook bejegyzésükben olvasható, a pénteken kezdődő havazás és a rendkívüli időjárás miatt középfeszültségű vezeték szakadtak le, aminek következtében Dorkász Szolgálat befogadóközpontjában nem volt áram.

A Hajdú Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérésére péntek éjszaka kivonultunk az Erdőspuszta Dorkász Kemping befogadó állomásra, ahol 190 menekült részére aggregátorokkal oldottunk meg a fűtés lehetőségét – írják.

Szombaton folytatódott a munka az erős szél okozta veszélyhelyzet miatt. A csapat már délután bejelentkezett a Katasztrófavédelem ügyeletén, felajánlották támogatásukat. Végül ismét a befogadó állomáshoz kért segítséget az ott dolgozó gondnok, mert egy körülbelül 18 méter magas akácfát kidöntött a szél, és épületeket, illetve embereket veszélyeztetett.

Egységünk négy fővel vonult a helyszínre, irányított döntéssel a veszélyes fát eltávolítottuk.
Végül vasárnap délután a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság ügyeletétől kaptunk felkérést, hogy egy 75 éves demens, idős bácsi keresésében segítsünk Nyíracsád településen. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály kutyavezetőjével egyeztettünk. Csapatunk ott lakó tagja azonnal kiment a helyszínre, illetve három fővel két kutyával mi is indultunk állomáshelyünkről – vázolták fel

Az adatgyűjtés folyamán azt az információt kapták, hogy délelőtt látták a bácsit a nyíracsádi temető közelében. Közben kiderült, hogy egy ismerőse megtalálta a külterületen, csaknem 3,5 kilométer távolságban.

Egységünk terepjárójával a helyszínre mentünk, ahol a bácsi arra panaszkodott, hogy ki van száradva. Adtunk neki vizet, evett csokit, és jó hangulatban vittük haza – számoltak be a sikeres megtalálásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában