Ügyeleti hírek

2023.02.05. 10:16

Tűzhöz is vonultak, de a szélvihar adta a legtöbb munkát a hajdú-bihari tűzoltóknak

Sok helyre kellett kivonulnia a tűzoltóknak Hajdú-Biharban

Forrás: Napló-archív

Tűz volt szombaton Hajdúszováton, a Munkácsy Mihály utcában. Egy lakatlan ház és egy hozzáépített melléképület tetőszerkezete égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat - olvasható a katasztrófavédelem közleményében. 

Hajdú-Bihar vármegyében kilencvenegy műszaki mentésre vonultak a tűzoltók a vihar miatt. Nagyrészt Debrecenben okozott gondot a szél. Fák dőltek ki, amelyek a közúti forgalmat akadályozták, de borult fa épületekre is. Debrecenben, az István úton egy nyárfa dőlt a járdára, egy gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Fülöpön egy óvoda tetőszerkezetére borult egy tizenöt méteres fenyőfa. A kéményt, az ereszcsatornát és a kerítést is megrongálta.

Megbontotta a szél a lemezborítást Debrecenben, a Kossuth utcában. Az elemek parkoló autókat és a gyalogos forgalmat veszélyeztették. Azt is levették a magasból a tűzoltók. Szombaton a vármegye hivatásos tűzoltói mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltó egységek is beavatkoztak a károk felszámolásába.

Este Hajdúböszörmény külterületén egy ötszáz négyzetméteres csirkeólhoz épített kazánházban keletkezett tűz, melyet az ott lévők eloltottak. A tűz a csirkeólra nem terjedt át. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet és egy vízsugárral és kéziszerszámokkal az utómunkálatokat végezték el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában