Ügyeleti hírek

2023.02.07. 08:52

Egyik riasztás érte a másikat: pihenésre aligha volt ideje a hajdú-bihari tűzoltóknak

Folyamatosan szóltak a szirénák, rengeteg munkája volt a katasztrófavédelemnek.

Egyik riasztás érte a másikat Hajdú-Biharban

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Egy tizenöt méteres fa dőlt egy épületre hétfő reggel Debrecenben, a Gyöngyösi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Nyírábrányban, a Szentannapuszta tanyánál több fa kidőlt, ezért a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik láncfűrésszel eltávolították azokat.

Lehasadt faághoz vonultak hétfő délelőtt a debreceni Veres Péter utcába a város tűzoltói. A faág a forgalmat veszélyeztette. Motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.  

Komádiban, a Fő utcában egy családi ház tetőszerkezetét a szél megbontotta. A komádi önkormányzati tűzoltók létrán keresztül a meglazult elemeket levették.

Debrecenben, a Szikszai utcában egy tuja dőlt egy melléképületre, oda is a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik létrán át, láncfűrésszel avatkoztak be.

Tuja miatt vonultak az egységek Mikepércsre is a Szent István utcába. A tízméteres fa egyik ága hasadt le, majd a vezetéken fennakadt. Kézi erővel távolították el a tűzoltók az ágat.

Televíziókábel szakadt le a debreceni Pajzs utcában egy faág miatt. A tűzoltók láncfűrésszel vágták le az ágat.

Debrecen és Hosszúpályi között egy nagyméretű fa ága a bekötő útra hasadt. A tűzoltó egység motoros láncfűrésszel dolgozott.

Debrecenben, a Felsőjózsai utcában egy fenyőfa gyökerei a viharban meglazultak, megdőlt és egy épületet veszélyeztetett, ezért a fenyőt gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel kivágták a tűzoltók.

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres lakóház Balkányban, Abapusztán. Az épület teljes terjedelmében lángolt hétfő délután. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül megbontották a tetőszerkezetet és eloltották vízsugárral a lángokat. A ház lakója nem sérült meg, de átmenetileg rokonokhoz költözött.

Platánfa dőlt ki, majd a mellette álló másik fa tartotta meg hétfő délután a debreceni Luther utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók mentőkötelet és láncfűrészt használtak a beavatkozáshoz.

Végül hétfőn egy sorház kéménye miatt vonultak a tűzoltók Debrecenbe, a Cegléd utcába. A nagy szél miatt a kémény veszélyesen megdőlt, ezért a tűzoltók magasból mentőn keresztül a kéményt visszabontották.

Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami könnyű sérüléssel végződött - közölte a rendőrség

A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, közülük három embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, hét főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 19 személyt állítottak elő, ebből 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában