Sziréna

2023.02.06. 09:14

Egy körözés itt, egy kis túlsúly ott: többen próbáltak túljárni Ártándnál a rendőrök eszén

Kattant a bilincs, repült a csekk, pórul jártak a lefülelt személyek.

Túlsúlyos szerelvényt kapcsoltak le Ártándnál

Forrás: police.hu

Az ártándi közúti határátkelőhelyen február 4-én, 10 óra 35 perc körül kilépésre jelentkezett egy román állampolgárságú férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel, melyen egy lengyel rendszámú BMW-t szállított. Az ellenőrzés során a határrendészek megállapították, hogy a nagy értékű autót a lengyel hatóság körözi. A határrendészek a férfit előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság illetékeseinek. A nyomozók a járművet lefoglalták és értesítették a körözést elrendelő hatóságot - számolt be róla a rendőrség.

A járművet a lengyel hatóság körözte
Forrás: police.hu

Nem sokkal később délután ugyanitt jelentkezett belépésre egy román állampolgár, akiről az ellenőrzéskor kiderült, hogy vele szemben a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki. Az is megállapítást nyert, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt körözi. A 30 éves férfit elfogták, majd beszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Ugyanaznap 21 óra 45 perckor jelentkezett kilépésre egy moldáv állampolgár az általa vezetett járműszerelvénnyel. A biharkeresztesi rendőrök megállapították, hogy a járművezető nem rendelkezett a szükséges árufuvarozási engedéllyel, illetve a rakomány túlsúlyt eredményezett. A határrendészek a járművezetőt a szabálytalanságok megszüntetésére, és összesen 500 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Túlsúllyal közlekedett, lekapcsolták a rendőrök
Forrás: police.hu

Nem ő volt ezen a hétvégén az egyetlen járművezető, akivel szemben azért kellett intézkedni, mert a jármű rakományának súlya meghaladta a forgalmi engedélyébe bejegyzett legnagyobb össztömeget. Előző nap, február 3-án nem sokkal éjfél után egy kisteherautó esetében állapították meg, hogy 1500 kilogrammal volt túlterhelve. Ebben az esetben is 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki az intézkedő határrendészek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában