Akcióban a Hajdú Egyesület

2023.02.02. 19:34

Demens bácsi tűnt el egy bocskaikerti otthonból, riasztani kellett a speciális mentőcsapatot

Az eset még szerdán történt, a férfit csütörtök reggel találták meg Debrecenben.

Forrás: illusztráció / Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Happy enddel zárult egy idős férfi eltűnése csütörtökön Hajdú-Biharban. Mint az a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület esti Facebook-posztjában olvasható, február 1-jén délután kapták a jelzést a vármegyei rendőr-főkapitányság kutyás nyomozójától, hogy egy bocskaikerti idősek otthonából ismeretlen helyre távozott egy 66 éves demens beteg bácsi. Az egyesület négy munkatársa keresőkutyával és két gépjárművel azonnal a helyszínre ment, és a rendőrökkel, valamint a polgárőrökkel közösen adatgyűjtés után megkezdték a kutatást, amely végül éjszakába nyúlt, de nem vezetett eredményre.

Csütörtök reggel aztán újabb adatgyűjtés és kutatás kezdődött: az egyesület a hajdúhadházi kapitányság nyomozójától kapta a jelzést, hogy reggel 9 óra körül látták a bácsit Debrecenben, a Bem téren. A helyszínre siettek, ahol rövid időn belül megtalálták a férfit, aki egy padon ült. Egy gyors vizsgálat megállapította, hogy az eltűnt bácsinak egy kis kiszáradástól eltekintve szerencsére nincs komoly baja. A férfit megitatták, és egyesületi gépjárművel visszavitték a bocskaikerti otthonba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában