Összefoglaló

2023.02.23. 08:14

Balesetek, megdőlt fa, több szabadtéri tűzeset – ezek történtek szerdán Hajdú-Biharban

Súlyos sérültje is volt az egyik balesetnek szerdán.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Szerda reggel Biharnagybajomban, a Kossuth és Árpád utca sarkán két jármű ütközött össze, egy személyautó és egy kisteherautó. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták és áramtalanították – tudatta csütörtöki összefoglalójában a katasztrófavédelem.

Debrecenben, a Móricz Zsigmond úton egy magas fa veszélyesen megdőlt, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység emelőn keresztül motoros láncfűrésszel eltávolította a fát.

Több szabadtéri tűzhöz is vonultak szerdán a tűzoltók Hajdú-Bihar vármegyében. Foltokban égett a nádas egy hektáros területen Hajdúszováton, az Ady Endre utca végében. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal oltották el a tüzet. Hét hektáron égett egy gazos terület Nyírlugoson, az Acsádi utca végében. A nyíradonyi hivatásos és szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Egy hektáron égett a nádas Földes külterületén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Kora este Kaba és Hajdúszoboszló között, a 4-es számú főút mellett ötezer négyzetméteren égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Tizenkét személyt fogtak el szerdán az egyenruhások

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy könnyű, egy pedig súlyos sérüléssel végződött – olvasható a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, ebből kilenc főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg három külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában