Összefoglaló

2023.01.24. 08:22

Vonatgázoláshoz, balesethez és paneltűzhöz is vonultak a vármegye tűzoltói

Mozgalmas napjuk volt a hajdú-bihari lánglovagoknak.

Forrás: Illusztráció/Napló-archív

Fotó: TÓTH IMRE

Elgázolt egy embert a vonat hétfőn délelőtt Bocskaikertben, az Állomás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók segítettek a vonat ötvenöt utasának, hogy átszálljanak egy másik szerelvényre, és folytatni tudják útjukat – tudatta a katasztrófavédelem keddi összefoglalójában.

Három személygépkocsi ütközött össze tegnap délben Debrecenben, a Pesti utca és Bartók Béla utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították. Az eset során senki sem sérült meg.

Elektromos kapcsolószekrények égtek tegnap késő este Debrecenben, a Fényes udvar egyik társasházának földszintjén. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a lángokat porral oltó készülékkel megfékezték. Az épület jelentős mennyiségű füsttel telítődött. Az egységek átvizsgálták és átszellőztették a társasházat, ahonnan összesen tizenhét lakót menekítettek ki. Ők melegedő buszban várakoztak, amíg visszatérhettek otthonaikba. A tűzoltók további harminc lakás lakóját arra kérték, zárkózzanak be. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított. A melegedőbuszban várakozók röviddel éjfél után térhettek vissza otthonaikba. A beavatkozást a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. 

Hat tettenérés

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül egy halálos kimenetelű közlekedési balesetben egy ember vesztette életét, egy pedig könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, közülük négy embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, hat főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában