Vádemelés

2023.01.04. 08:30

Láthatáskor bántalmazta élettársa hétéves gyermekét egy mikepércsi férfi

A gyerek állami gondoskodás alatt áll, egy nyíracsádi lakásotthonban él.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a láthatás során dühében megütötte az élettársa hétéves gyereket – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a vádlott és a sértett édesanyja körülbelül négy éve élnek élettársi kapcsolatban Mikepércsen, azonban az asszony hétéves gyermeke állami gondoskodás alatt áll, egy nyíracsádi lakásotthonban él. A gyámhivatali határozatban rögzítettek szerint az anya kéthetente láthatta a gyermeket egy debreceni kapcsolattartó helyiségben. Az anya 2022. március 17-én megjelent a fenti helyen, ahová elkísérte őt az élettársa, a vádlott is. A kiskorú gyermekkel történt beszélgetés során azonban a vádlott egyre nehezebben tűrte a sértett viselkedését, ezért őt egyszer tenyérrel arcon ütötte. A vádlott bántalmazása következtében a gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett – olvasható a főügyészség közleményében.

A hatályos jogszabályok értelmében a kiskorú sértett életkoránál fogva, illetve ebből adódó gyenge fizikumára tekintettel, illetve a vádlottal szemben fennálló alá-fölérendeltségi viszony alapján védekezésre képtelen személynek minősül.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában