Egészségügy

2023.01.29. 11:03

Az ügyeleti rend változásairól egyeztettek Hajdúböszörményben

A megbeszélésen többek között a polgármester és háziorvosok is részt vettek.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Egyeztetést tartottak csütörtökön a február 1-jétől életbe lépő új ügyeleti renddel kapcsolatban a Hajdúböszörményi Mentőállomáson; minderről Kiss Attila polgármester tájékoztatott a település közösségi oldalán.

Azt írta, a háziorvosok jelenlétével zajló megbeszélésen részt vett rajta kívül dr. Lente Péter Hajdú-Bihar vármegyei kollegiális szakmai vezető, dr. Papp Csaba, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója és dr. Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak- alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója.  

A posztból kiderül: az érintettek egyeztették az új, két elemből álló ügyeleti rendszer (háziorvosi ügyelet és sürgősségi ügyelet) működésének módját, háziorvosok ügyeleti ellátásban való részvételének rendjét és a napi ügyeleti beosztást.

„A Mentőszolgálat és a mentésirányítás munkatársai örömmel nyugtázták, hogy Hajdúböszörmény városában a háziorvosok együttműködésének köszönhetően biztonságosan megszervezhető és ellátható az ügyeleti rendszer. 
Hajdúböszörmény Városának vezetői és a lakosság nevében köszönöm a háziorvosaink és a Mentőszolgálat munkatársainak aktív részvételét és munkáját” – tette hozzá Kiss Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában