Önkéntes segítők

2023.01.03. 13:14

Elképesztő, mennyiszer riasztották a speciális mentőket tavaly

Forrás: Napló-archív

Az év végével visszatekintett sikereire, kudarcaira a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület is. Az önkéntes csapat a Facebookon tette közzé emlékeit a 2022-es évről.

Mint írják, tavaly 242 alkalommal igyekeztek segítséget nyújtani, 167 esetben a katasztrófavédelem jelzésére indultak beavatkozni. Több mint száz esetben tűzeset miatt mentek, hatvan alkalomnál is többször műszaki mentés, viharkár felszámolás volt a feladat, 18 esetben téves, vagy sajnos szándékosan megtévesztő eset miatt jelzett a telefonjuk.

Forrás: Napló-archív

Köszönjük a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatását, segítségét, munkáját. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal évekre visszamenően kiváló kapcsolatot ápolunk. Az elmúlt évben 48 esetben segítettünk a rendőrök munkáját eltűnt személyek felkutatásában. Gyakorlatilag heti szinten tartjuk a kapcsolatot, részt veszünk a Hajdú-Bihar Megyei Bűnügyi Technikai Osztály kutyás nyomozóival közös képzéseken. Az Országos Mentőszolgálat munkáját hat esetben segítettük. Volt, hogy véletlen akadtunk egy sérült személyre, volt, hogy ők kérték a segítségünket – írják a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában