Oklevél

2022.12.18. 09:41

Mesteroklevelet kapott a hajdú-bihari kéményseprő

Bakk Attila vehette át az elismerést.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A katasztrófavédelem tizenhárom kéményseprője vehette át ünnepélyes keretek között mesteroklevelét december 13-án a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében – tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A friss okleveles szakemberek november 21-én és november 22-én írásbeli és gyakorlati vizsgán vettek részt, hogy a mestervizsga-bizottság előtt bizonyítsák elméleti és gyakorlati felkészültségüket.

A mestervizsgáztatásnak évszázados hagyományai vannak Magyarországon. Fontos, hogy a kéményseprőmesterek tudása a lehető legnaprakészebb legyen, ezen felül műszaki vizsgálatokat is elvégezhetnek.

Az okleveleket Leikauf Tibor, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke adta át. A zárórendezvényen részt vett Völgyesi Tünde tűzoltó őrnagy, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szakcsoportvezetője, Kocsis Krisztián kéményseprőmester, épületgépész-mérnök és Oláh Csaba kéményseprőmester, épületgépész-mérnök, míg a vizsgabizottságot Kocsis Attila, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Farkas József csoportvezető és Kaczander Balázs szakoktató alkották. A rendezvényen Tóth László tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprőipari tevékenységért felelős igazgatóhelyettese is jelen volt, és gratulált a friss okleveles kéményseprőmestereknek.

Hajdú-Bihar megyéből Bakk Attila kéményseprő mester vehette át mesteroklevelét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában