Ellenőrzés

2022.12.21. 09:40

Megnézték a rendőrök a debreceni vásárnál parkoló autókat, és nem örültek annak, amit láttak

Volt, aki jól látható helyen hagyott értéket.

Az év vége felé közeledve egyre többen ülnek autóba, hogy a még be nem szerzett karácsonyi ajándékokat megvegyék. Fontos azonban, hogy a vásárlások közben se feledkezzenek meg a gépjármű, illetve az abban tárolt értékek védelméről – figyelmeztet a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök kedden a debreceni adventi vásár környezetében ellenőriztek, és hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el a járókelőket.

Az egyenruhások találkoztak olyan parkoló járművel is, amelyben – jól látható helyen – értékeket hagytak. 

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a gépjárművekből történő lopások megelőzése érdekében az alábbiakat tanácsolja:

  • Fontos, hogy mindig zárják le az autót, még akkor is, ha rövid időre hagyják ott! A leállított, lezárt autók utasterében üléseken, kalaptartón, műszerfalon ne hagyjanak telefont, táskát, kabátot egyéb értékeket! Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a parkolókban, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be a csomagtartóba!
  • Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban, azt vegyék magukhoz és mindig tartsák biztonságos helyen! Mielőtt elhagyják a gépkocsit, ellenőrizzék, hogy nem maradt-e az utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék!
  • Ne csak a vásárlás alkalmával, hanem a rendezvények idejére leparkolt gépjármű esetén is hasonló körültekintéssel járjanak el!

Amennyiben mégis megtörténik a baj, forduljanak bizalommal a szolgálatot ellátó egyenruhásokhoz, vagy tegyenek bejelentést a 112-es hívószámon – figyelmeztettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában