Sziréna

2022.12.07. 08:49

Instant dühroham egy debreceni társasház előtt

Ajtóüveg bánta.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a derecskei férfi ellen, aki ittasan dühében puszta kézzel beütötte egy társasház ajtajának üvegét, számolt be közleményben a megyei főügyészség.

A vád szerint idén június 18-án délután Debrecenben, az egyik lakótelepi társasház bejárata közelében a padon tartózkodott egy több fős baráti társaság, akik szeszes italt fogyasztottak és beszélgettek. Ezzel egy időben a mellettük lévő lépcsőház bejárata előtt ült egyedül a vádlott, aki szintén szeszes italt fogyasztott.

Aznap 22 óra körül a vádlott ittassága miatt kiabálni kezdett a közelben lévő társasággal, és durván megfenyegette őket, akik nem sokkal ezt követően felálltak, és elindultak a társasház bejárata felé.

Ezt észlelve az elkövető utánuk szaladt, hátulról meg akarta ütni az egyik férfit, majd megfogta a rajta lévő pólót, azonban a férfinak és a vele együtt lévőknek sikerült bemenniük a lépcsőházba, és ezt követően belülről bezárták az ajtót.

A közlemény szerint

a feldühödött vádlott be akart jutni a lépcsőházba, ököllel verte az üvegtáblát, ami miatt az betört, miközben hangosan tovább fenyegetőzött.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartásával, amely alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő és a társasházban lakó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen, a társasház sértettnek több mint 60 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg – mutat rá az ügyészség.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában