Hasznos tanácsok

2022.12.09. 09:52

Így előzhetjük meg a baleseteket a rendőrség szerint

Érdemes megfogadni a hajdú-bihari rendőrök baleset-megelőzési tanácsait.

Forrás: police.hu

Az időjárás előrejelzések szerint egyre nagyobb valószínűséggel fordulhat elő eső, zápor, a szél akár viharossá is fokozódhat.

Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerüléséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet. Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és szabálykövetően közlekedjenek! - olvasható a rendőrség felhívásában.

Kérjük, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Esős időszakban fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyenkor megnő a féktávolság és csökken a látótávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet. A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Csak megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak! 
  • Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában