Kábítószer-birtoklás

2022.11.29. 08:43

Saját lakására, internetről rendelte a drogot a debreceni férfi

Beismerte tettét, most vádat emeltek ellene.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Kábítószer-birtoklás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki interneten, külföldről rendelt magának kábítószert. A vád szerint az elkövető a debreceni otthonából 2021. július 26-át megelőzően egy internetes oldalról Hollandiából rendelt magának kábító hatású anyagot a saját nevére és lakcímére.

A főügyészség keddi közlése szerint a szert egyszerű levélben adták fel, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri ellenőrzése során megtalálták a gyanús anyagot, amit megvizsgáltak és megállapították, hogy kábítószernek minősül.

A férfi egy másik alkalommal, 2021. szeptember 29-e előtt ismét kábító hatású anyagot rendelt az interneten a debreceni lakóhelyére az Egyesült Királyságból. A csomagot ezúttal is egyszerű levélküldeményként adták fel, de a repülőtéri ellenőrzés során ekkor is megállapították, hogy a csomagban kábítószernek minősülő anyag volt. A Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során mindét küldemény tartalmát lefoglalták.

A Debreceni Járási Ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a tettét beismerő férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kábítószert pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában