Sziréna

2022.11.03. 09:36

Fiatalkorú lányok loptak az egyik debreceni bevásárlóközpontból

Vádat emeltek ellenük.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat Debreceni Járásbíróságon az ellen a két fiatalkorú ellen, akik áruvédelmi eszközöket letépve bizsut és ruhaneműt loptak az egyik debreceni bevásárlóközpontból – tudatta közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség. A vád szerint május 19-én délután a vádlottak több üzletben is nézelődtek. Az egyik nagyobb ruházati cikkeket árusító üzletbe betérve – mivel nem volt pénzük – közösen elhatározták, hogy bizsut és női felsőket fognak onnan lopni. 

Az eladótérben kiválasztották maguknak az ékszereket és a felsőruházati termékeket, majd bementek az egyik próbafülkébe, és ott letépték a rajtuk lévő áruvédelmi eszközt és címkét, majd azokat a náluk lévő táskába rejtették. 

Miután kijöttek a próbafülkéből, fizetés nélkül akartak távozni az üzletből, azonban a biztonsági szolgálat alkalmazottja észrevette a fiatalok cselekményét, ezért visszatartotta őket, és a lopott árucikkeket visszavették. 

A vádlottak több mint 20 ezer forint kárt okoztak, amely megtérült. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. 

A Debreceni Járási Ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján mindkét vádlottat bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában