Garázdaság

2022.10.05. 08:47

Törött borosüveg miatt őrjöngött az ittas férfi egy belvárosi társasház bejáratában

Dühének a bejárati ajtó üvege látta kárát.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészségi garázdaság vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki lakásához hazatérve a bejárati ajtó üvegén vezette le dühét – közölte szerdán az ügyészség. A vádlott március 29-én 7 óra körül tért haza ittas állapotban a Debrecen belvárosában található lakásához. 

Miközben próbálta kinyitni a társasház bejárati ajtaját, véletlenül eltörte a szatyrában vitt borosüveget. Ezért rendkívül dühös lett, és a törött borosüveget, valamint egy üres sörösüveget a társasház épületének dobta. Ezután nagy erővel beleütött a bejárati ajtó üvegébe, ami eltörött, s azzal több mint 20 ezer forint kár keletkezett. 

A Debreceni Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során a férfi a rongálással okozott kárt teljes egészében megtérítette a társasháznak. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A  büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészségi indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a férfival szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában