Kék hírek

2022.10.11. 07:22

Megkötözött ember és sörétes puska: Hollywood is megirigyelhetné, ami a Berettyó melletti erdőben történt

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta nemrég az elsőfokú ítéletet a zsákai emberrablás ügyében.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2022 márciusában R. S. vádlottat 2 rendbeli emberrablás bűntette, zsarolás bűntett kísérlete, testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője hatályon kívül helyezésért, felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett – tudatta a napokban az ítélőtábla. 

Mint ismertetik, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett és házastársának kapcsolata még 2015-ben megromlott, ezért külön költöztek. A nő az egyik ismerősének zsákai házába költözött, és a külön­élése folyamán megismerkedett a szintén Zsákán élő vádlottal, aki többször segítségére volt a nőnek a mindennapi életvitelében. A férfi szorosabb kapcsolatot akart kialakítani a nővel, de ő ezt elutasította. A vádlott 2018-ban emiatt meg akarta büntetni a sértettet.

Amikor Zsákán 2018 májusában az utcán összetalálkoztak, a férfi megállította a nőt, és felszólította arra, hogy adjon át neki 1 millió forintot, mert annyival tartozik neki. A vádlott elővett egy gáz-riasztó pisztolyt, s ennek hatására a megfélemlített nő írásban elismerte a tartozását. A nő és a férje időközben kibékültek, újra össze is költöztek. Ezt a vádlott is megtudta, majd a sértett férfit 2018 júniusában autójával kivitte a Berettyó melletti erdős területen lévő földútra, s ott gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét, és a jelenlétében írjon egy újabb nyilatkozatot a tartozásáról. A vádlott azt mondta, hogy csak ezután fogja őket szabadon engedni. A férfi félelmében ennek eleget tett.

A vádlott a sértettet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait dróttal összekötözte, szájába pedig ruhát tömött. Kocsival elment a nőért, kicsalta a lakásából, és fegyverrel őt is az autóba kényszerítette.

A megkötözött férfinak kis idő múlva sikerült magát kiszabadítania. Amikor meglátta, hogy a vádlott megjön az asszonnyal, rátámadt a férfira, és kölcsönösen bántalmazták egymást. A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, abból elővett egy sörétes puskát, és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra – idézte fel az ítélőtábla.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában