Sziréna

2022.10.03. 11:11

Lopott autóval, ittasan akarta átlépni a határt Nagykerekinél

És nem csak ennyi bűne volt.

Forrás: rendőrség

A nagykereki határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre személygépkocsival egy férfi szeptember 30-án 18 óra 30 perc körül. Az ellenőrzéskor a határrendészeknek egyből szemet szúrt a Fiat Punto rendszáma. Emlékezetük nem csalt, hiszen hamar kiderült, hogy az autót nem sokkal korábban lopták el Debrecenből.

A sofőrt elszámoltatták, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett.

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a férfinek nem volt vezetői engedélye, továbbá a Battonyai Járásbíróság és a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. A jármű vezetőjét előállították, majd átadták a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársainak.

Egy körözött személlyel szemben intézkedtek október 2-án hajnalban a határrendészek. A 21 éves román állampolgárságú férfi egy autóbusz utasként kívánt belépni az ország területére Ártándnál. Az ellenőrzés során kiderült, hogy vele szemben a Pásztói Járásbíróság bocsátott ki elfogatóparancsot, garázdaság elkövetése miatt. A férfit előállították, majd a további eljárás lefolytatására átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság rendőreinek, akik őrizetbe vették.

Ugyanaznap 22 óra 30 perckor egy román honosságú tehergépjármű vezetőjeként jelentkezett belépésre egy 49 éves román állampolgár. A férfival szemben a Tatabányai Rendőrkapitányság bocsátott ki körzést, mert a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette be, és azt elzárásra változtatták. A férfit előállították, majd a bírság befizetése után szabadon távozhatott – írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában