Drograzzia

2022.10.27. 14:04

Hajdú-Biharba is vezettek a szálak: mintegy háromszáz rendőr vett részt a bűnszervezet lekapcsolásában - videóval

Forrás: police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt többhetes drograzziában 456 rendőr vett részt, munkájukat hét jó szimatú szolgálati kutya segítette. A többhetes akcióban lefoglalt 16 kilogramm kábítószer többsége ketamin, de találtak a nyomozók extasyt, ethyl-hexedronet, marihuánát, kokaint, amfetamint, de még új pszichoaktív anyagnak számító 3 CMC-t is. Hozzátették, a gyanúsítottaktól lefoglalt készpénz, valamint a különböző vagyontárgyak összértéke megközelíti a 30 millió forintot - közölte a rendőrség a police.hu oldalon csütörtökön.

A másik esetben két gyanús csomagot szűrtek ki a reptéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, mindkettőben közel 4-4 kilogramm ketamin volt. A rendőrök még keresik, hogy ki volt a csomag feladója, illetve a címzettje.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két ügyben lefoglalt, több mint 11 kilogramm ketamin utcai értéke több mint 110 millió forint, ehhez hozzáadva az MDMA-t, a hatóságoknak összesen mintegy 29 ezer adag kábítószer utcára kerülését sikerült megakadályozni, amelynek feketepiaci értéke több mint 210 millió forint.

A rendőrség beszámolt egy további fogásról is: egy korábban kábítószer-kereskedelem miatt elfogott kecskeméti férfivel kapcsolatban a nyomozás során kiderült, hogy három budapesti társa is lehet. A felderítés arra is fényt derített, hogy a négy elkövető különböző kábítószert - többek között kokaint, amfetamint és marihuánát - csempészett be Magyarországra, összesen több mint 600 kilogramm mennyiségben. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével ütöttek rajta a három elkövetőn október elején. Fővárosi lakásaikban mobiltelefonokat, gépkocsikat és készpénzt foglaltak le. A vizsgálatok szerint a telefonokon titkosított alkalmazások futottak. A nyomozók mindhármukat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, a bíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.

Forrás: police.hu

A rendőrség közleménye ismertet egy olyan akciót is, ebben a győri rendőrök a sötét neten keresztüli drogügy felderítése közben eljutottak egy öttagú bűnszövetséghez még tavaly, most pedig sikerült azonosítani a bűnbanda alacsonyabb szintjén lévő dílereket is, így október elején a rendőrök Sopronban és vonzáskörzetében nyolc helyszínen hét embert fogtak el, és több száz gramm kábítószert foglaltak le, köztük marihuánát, amfetamint és kokaint. A gyanúsítottak ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, de szabadlábon védekeznek. Egy embert még keresnek a rendőrök.

Véget vetettek a családi üzelmeknek

A KR NNI NBEFO Debreceni Osztálya egy éve folytat nyomozást egy törökszentmiklósi házaspárhoz köthető bűnszervezettel kapcsolatban. A rokoni szálakon és a személyes ismeretségen alapuló bűnbanda a nyomozók bizonyítékai alapján tavaly óta rendszeresen értékesített kábítószert és új pszichoaktív anyagot Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben. 

A hierarchikus felépítésű bűnszervezet tagjai igen kiterjedt fogyasztói körrel rendelkeztek. A kábítószerek beszerzését, tárolását és értékesítését egymás között konspirált módon, a feladatokat egymás között felosztva végezték. A drogot hozzájuk közvetlenül nem köthető depólakásokban tárolták - olvasható a rendőrség honlapján.

Forrás: police.hu

A 14 fős csapat elfogására a KR NNI NBEFO debreceni nyomozói  a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, valamint a KR Különlegesszolgálatok Igazgatósága Bevetést Támogató Osztály munkatársainak a bevonásával, valamint a Hajdú-Bihar és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi állományával közösen – 295 rendőr részvételével – összehangolt akciót szervezett. 

Forrás: police.hu

A rajtaütés két megye öt településén – Törökszentmiklóson, Tiszabőn, Nádudvaron, Püspökladányban és Debrecenben –, összesen 14 helyszínen történt meg október közepén. Ezzel egyidőben akciót tartottak a Jász megyei rendőrök és a Békés megyei rendőrök is.

A KR NNI debreceni nyomozói összesen 14 elkövetőt fogtak el: 3 nőt és 11 férfit. A kutatások alkalmával összesen bruttó 1930 gramm fehér kristályos anyagot, valamint 39 gramm fehér port foglaltak le. Előzőről a vegyészszakértő megállapította, hogy 3 CMC, vagyis új pszichoaktív anyag, míg utóbbiról kimondta, hogy ethyl-hexedrone. A lefoglalt tárgyak között volt még digitális mérleg, a porciózáshoz használatos különböző eszközök, illetve mobiltelefonok és SIM-kártyák is. A gyanúsítottaktól a rendőrök összesen több mint 23 millió forint értékben készpénzt, illetve 6,5 millió forint értékben arany ékszereket foglaltak le.

Forrás: police.hu

A nyomozók mind a 14 gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer-kereskedelem miatt folytatnak büntetőeljárást. A gyanúsítottak közül egy kivétellel mindenki letartóztatásban van.  

Forrás: police.hu

A házaspár ellen vagyonvisszaszerzési eljárás is indult, melynek során a rendőrök ingatlanokat, gépkocsikat, készpénzt, illetve ékszereket foglaltak le.          

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában