A tárgyalóteremből jelentjük

2022.10.13. 12:14

Bántalmazta a védőnőt, aki szerinte elvetette a gyermekét – erővel viszik majd bíróság elé

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják a balmazújvárosi férfit.

A sértett a bántalmazás következtében a jobb alkar középső harmadában a sípcsonti felszínen zúzódásos sérülést szenvedett

Forrás: Illusztráció, Shutterstock

Elfogatóparancsot bocsátott ki a Debreceni Járásbíróság az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint egy védőnőt bántalmazott tavaly Balmazújvárosban; a vádlott csütörtökön már többedik alkalommal nem jelent meg a bíróságon az ügyében tartandó előkészítő ülésen, mely így ezúttal is meghiúsult.

A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, továbbá súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják.

A vádirat szerint a sértett körzeti védőnőként látta el feladatait a vádlott, valamint élettársa közös gyermeke esetén is. Jelzéssel élt a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat felé, úgy észlelve, hogy a kéthónapos gyermek nem kap megfelelő gondozást. Egy, a szülőkkel tartott megbeszélés után a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Balmazújvárosi Járási Hivatala határozatával a gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el. Megállapította továbbá, hogy a szülők gondozási és nevelési joga szünetel, egyben a szülők a gyermekkel folyamatos felügyelet mellett tarthatnak kapcsolatot a határozatban megjelölt időpontokban.

Dr Hornyák Zsolt bíró vezette volna a tárgyalást
Forrás: Molnár Péter

A védőnő néhány nap múlva munkája részeként egy közelben lakó családot látogatott meg. A végén a családfő őt az utcára kikísérte. Ezt észrevette a vádlott, és mivel sérelmezte azt, hogy a sértett jelzése alapján megindult eljárás során gyermeke ideiglenes hatállyal nevelőszülőhöz került, ezért egy kb. 80 centiméter hosszúságú fabottal a kezében odafutott a sértetthez, miközben a kezében lévő botot feje fölé tartva ütésre emelte, s közben a sértett felé kiabálta, hogy „Te rohadt nyomorék, elvetetted a gyerekünket”, majd a nő elé érve bántalmazta őt oly módon, hogy a nála lévő bottal egy alkalommal a sértett feje irányába ütött, azonban a sértett jobb kezét védekezésképpen a feje felé emelte, így az ütés a karját érte – tartalmazza a vádirat.

A nő az ütést követően a földre esett, ekkor a meglátogatott család feje a vádlott elé állt és eltaszította őt a sértett mellől. A vádlott eközben továbbra is azt kiabálta a sértett felé, hogy „A gyermekeimet nem fogod már elvetetni, mert agyonütlek”. A jelen lévő férfi távozásra szólította fel a vádlottat, illetve közben a történteket észlelte a vádlott élettársa is, és odasietve – szintén a sértett további bántalmazásának megakadályozása érdekében – párját a házuk udvara felé húzta.

A sértett a bántalmazás következtében a jobb alkar középső harmadában a sípcsonti felszínen zúzódásos sérülést szenvedett, az 8 napon belül gyógyult. Az ügyészség szerint a vádlott szándéka a sértett bántalmazásakor figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A sértett közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolja, annak végrehajtását próbaidőre felfüggesztve.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában