Vádemelés

2022.09.28. 09:31

Ököllel ütötte, a falnak lökte az idős nőt, majd üres kézzel távozott a férfi

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A hajdúdorogi férfi április 8-án a délelőtti órákban kerékpárral átment Hajdúdorogról Hajdúnánásra, kiszemelte a családi házat, ahol az idős sértett a férjével lakott együtt. A sértett férje 11 óra körüli időben elindult az ebédért, ezért a házban tartózkodó sértett bezárta a lakás bejárati ajtaját - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Ezt követően röviddel a vádlott a kerítésen át bemászott az udvarra, a bejárati ajtót berúgta és bement az épületbe. Ennek zajára az idős asszony a bejárat felé ment, amikor is szembe találkozott a vádlottal, aki őt ököllel az arcán megütötte, a kezében tartott lámpával a szemébe világított, majd az asszonyt a falnak lökte, aki a kövezetre esett.

Miután a sértett ellenállását megtörte, a vádlott a ház egyik szobájában értéktárgyak, illetve pénz után kutatott, azonban akkor a sértett hangosan segítségért kezdett kiabálni, amitől a vádlott megijedt és kiszaladt a házból.

A hajdúdorogi férfi nem vitt el semmit, azonban a durva bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

Ezt megelőzően a vádlott 2022 januárjában és márciusában Hajdúnánáson két lakásba ment be, ahonnan készpénzt és értékesebb lakásfelszerelési tárgyakat lopott el.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlott ellen a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, illetve két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az okozott kár erejéig a járásbíróság rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában