Rendőrségi jelentés

2022.09.19. 11:11

Körözött személyt és ittas vezetőt is lekapcsoltak a határátkelőknél

Még mindig nem éri meg trükközni, ha jót akarunk.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2022. szeptember 16-án délelőtt egy román állampolgár, aki kisteherautójával két másik járművet szállított. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik árufuvarozási engedéllyel, valamint az egyik jármű tulajdonjogát nem tudta igazolni, adás-vételi okmánnyal nem rendelkezett, valamint a vontatmány tömege 260 kilogrammal meghaladta a maximális vontatható össztömeget. A biharkeresztesi rendőrök a szabálytalanságok miatt pénzbírságot szabtak ki a járművezetőnek - írja a police.hu.

Egy nappal később egy moldáv állampolgárságú nő akarta elhagyni az országot Ártándnál. Az alapos ellenőrzéskor kiderült, hogy útlevele szerepel a körözési rendszerben. Mint kiderült az útlevelet Németországban elhagyta, erről értesítette a hatóságot, de később megtalálta azt, azonban erről már nem tett bejelentést. A körözött okmányt a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lefoglalták, valamint a 27 éves nővel szemben azért is intézkedtek, mert a schengeni térségben engedély nélkül jelentősen túltartózkodott. Előállították, majd őrizetbe vették.  

Három személygépkocsit szállított az a kisteherautó, melynek vezetője Ártándnál 2022. szeptember 17-én esete akarta elhagyni az országot. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a járművezető megsértette a menetíró készülék használatára vonatkozó szabályokat, valamint a vontatmány 1060 kilogrammal meghaladta a maximális össztömeget. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvény további közlekedését megakadályozták, és az elkövetett szabálytalanságok miatt közigazgatási bírságot szabtak ki.

Létavértes Közúti Határátkelőhelyen akart belépni az országba 2022. szeptember 17-én 9 óra 20 perckor egy motorkerékpárt vezető magyar állampolgár. Az igazoltatás során az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak a motorossal szemben, ami pozitív értéket mutatott. A férfit hiteles légalkoholmérésre előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol további két alkalommal is pozitív eredményt fújt. A mért értéknek megfelelően vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában