A kár nem térült meg

2022.09.27. 09:45

Ember az ilyen? Bosszúból borította ki a szomszéd cefréjét

A Debreceni Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a közös tulajdonú ingatlan miatti rendszeresen előforduló konfliktusok hatására kárt okozott a szomszédjának.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádlott és a sértett egymás mellett, egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanon élnek, az ebből eredő, huzamosabb ideje fennálló nézeteltérésük miatt közöttük rendszeresen vita és konfliktus van - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében. 

2021. október 13-án a vádlott azt vette észre, hogy az udvaron, annak azon részén, amely szerinte az ő kizárólagos használatában van, a sértett 3 nagy hordónyi cefrét helyezett el. A férfi ezen rendkívüli módon feldühödött és mérgében a hordókat felborította, amelyből a 100 ezer forint értékű cefre a földre ömlött. A vádlott által okozott kár nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában