Összefoglaló

2022.08.14. 09:19

Továbbra sem kímélik Hajdú-Bihart a pusztító szabadtéri tüzek

Szombaton is sok helyre riasztották a megyei tűzoltókat. Ügyeleti hírek.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Szombat délelőtt két autó ütközött össze Balmazújvárosban, a Veres Péter utcában. A balesethez a város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították és átvizsgálták az autókat. A balesetben nem sérült meg senki – közölte szokásos ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat szombaton a megye több pontjára. Sok esetben a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők eloltották a lángokat, de volt, ahol a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. Először Tiszavasváriba, a Szarvas utcába riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Ott két és fél hektáron égett a gaz. Váncsodon, a Széchenyi István utcában volt tűz, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Ezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzete Hosszúpályiban, a Homok utcában. A létavértesi önkormányzati és konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A vasúti töltés mellett is volt tűz szombaton; Tiszacsegére, az Ipar utcába az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak. Végül a tarló égett Biharugrán, a Biharugrai-tanyáknál. A tüzet a komádi önkormányzati tűzoltók oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Szombat délután egy tizenkét méteres nyárfa egyik nagy ága hasadt le a Debrecen és Hosszúpályi közötti úton. Az ág veszélyeztette a forgalmat, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók magasból mentőn keresztül, motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Két autó ütközött össze Debrecen-Kismacson. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművek átvizsgálását és az áramtalanítást végezték el.

Így alakult a rendőrségi mérleg

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződtek, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány összesen hat személyt fogott el, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában