Kék hírek

2022.08.04. 10:13

Sörösdobozzal dobtak arcon egy rendőrt, hajdúsági férfit gyanúsítanak

Az eset július végén, egy buszmegállóban történt.

Forrás: ügyészség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, majd indítványozta letartóztatását, tudatta közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt írják, július 29-én este a hajdúsági férfi egy menetrend szerint közlekedő buszon utazva társával hangoskodott, miközben alkoholt fogyasztott és dohányzott. Az utazási feltételek megsértése miatt az autóbusz vezetője egy megállóhelynél leszállásra szólította fel őket.

A gyanú szerint a férfi és utastársa a sofőrrel szóváltásba keveredtek, végül leszálltak, azonban a megállóban állva is folytatták a kötözködést az autóbusz vezetőjével. Egy további utas az autóbusz vezetőjének segítségére sietett, az egyik férfi azonban megragadta őt.

Ekkor az autóbuszon utazó, szolgálaton kívüli rendőr szolgálatba helyezte magát, és a bűncselekmény folytatásának megakadályozása, valamint az elkövetők visszatartása érdekében felszólította őket magatartásuk abbahagyására és a helyszínen maradásra.

Az egyik elkövető ekkor megütötte az autóbusz vezetőjét, majd menekülni kezdtek, amit a rendőr próbált megakadályozni.

A megalapozott gyanú szerint a huszonéves férfi ellenszegült a rendőri intézkedésnek, és a kezében tartott – hozzávetőleg 0,5 kilogramm súlyú – alumínium sörösdobozt nagy erővel a rendőr arcába dobta.

Forrás: ügyészség

A nyomozó ügyészség elrendelte a hasonló bűncselekmény miatt korábban már elítélt férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta – az elkövetést tagadó – gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére irányuló ügyészi indítványt elutasította, egyben bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal, hogy a férfi lakóhelyének közigazgatási határát nem hagyhatja el.

A végzés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be a letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője a végzést tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában