Vádat emelt az ügyészség

2022.08.08. 12:58

Rendőrökre uszította kutyáit egy hajdú-bihari férfi

A vád szerint az ittas fiatalember öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért ment ki hozzá a hatóság.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádirat szerint január 19-én éjszaka, egy ittas férfi öngyilkossággal fenyegetőzött Hajdú-Bihar megyei otthonának udvarán. A mentők kórházba akarták szállítani a fiatal férfit, aki ezt megtagadta, ezért értesítették a rendőröket, hogy biztosítsák a férfi egészségügyi intézetbe történő szállítását. A rendőrök többször felszólították a férfit az együttműködésre és figyelmeztették, hogy ellenállása esetén testi kényszert és bilincset fognak alkalmazni.

A férfi továbbra sem működött együtt az egyenruhásokkal, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, aminek ő ellenállt, és három kis testű, keverék kutyáját a mentőkre és a rendőrökre uszította, folyamatosan a hivatalos személyek megharapására utasítva őket.

Az egyik kutya rátámadt a rendőrökre, és megharapta az egyik egyenruhás bokáját, majd felugorva belemart a másik rendőr kezébe is. A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek, ezért joghatályos magánindítványt terjesztettek elő. A nyomozó ügyészség közfeladatot ellátó, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett, jelenleg is szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatti büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit – olvasható az ügyészség augusztus 8-i közleményében.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre, és rendelje el a korábban kiszabott, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett 8 hónap fogházbüntetés végrehajtását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában