Sziréna

2022.08.04. 07:31

Hat embert is átvert kamuhirdetéseivel egy hencidai nő

Mást küldött a vevőnek, vagy épp semmit sem.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Csalás miatt emeltek vádat az ellen a hencidai nő ellen, aki az interneten feladott hirdetéseivel vert át több embert is – tájékoztatott közleményében az Orosházi Járási Ügyészség. A 22 éves vádlott az ügyészség indítványa alapján pénzbüntetést kaphat, illetve meg is kell térítenie az okozott kárt. 

A nő 2020 végén azzal szerzett pénzt, hogy az egyik közösségi oldal felületén olyan mobiltelefonokat hirdetett meg álneveken eladásra, amelyekkel igazából nem is rendelkezett. Az érdeklődőket szándékosan megtévesztette, és a vételár vagy az előleg kifizetése után a vevőknek a mobiltelefonok helyett más holmikat – például telefontöltőt, wifiroutert, tévédekódert – vagy éppen semmit sem küldött. Aztán törölte a profilját, így elérhetetlenné vált. Összesen hat vásárlót csapott be, nekik 300 ezer forintos kárt okozva. Két vevő számára megtérült a kár, mivel ők utánvéttel kérték a csomag szállítását, és annak átvétele után rögtön látták, hogy becsapták őket.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában