Összefoglaló

2022.08.05. 08:48

Egy embert vittek kórházba az ijesztő kabai baleset után

Avartüzeknél és kidőlt fáknál segédkeztek a megyei tűzoltók csütörtökön. Ügyeleti hírek.

Forrás: Tóth Imre

Csütörtök délelőtt egy autó az út menti árkon át a mezőre csapódott Nagyhegyes közelében. A balesethez a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet, és áramtalanították azt. Az autó vezetője nem sérült meg – áll a megyei katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában. Később a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották balesethez: egy autó kerítésnek ütközött a Leiningen és a Lomnic utca kereszteződésében, az egyenruhások itt is az áramtalanítást végezték el. Kora este Kaba közelében egy autó borult fel, oda a helyi önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az autót átvizsgálták, elvégezték az áramtalanítást, a mentőszolgálat pedig egy embert kórházba szállított.

Szabadtéri tűz volt tegnap Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. Ötszáz négyzetméteren égett a gaz és az avar. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Komádiban, a Darányi Ignác utcában száz négyzetméteren égett a gaz, melyet a helyi önkormányzati tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Kismarján, a Dózsa György utcában is tűz volt csütörtökön. Itt gaz égett ötszáz négyzetméteren, a tüzet a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Nádudvaron két utcában is riasztották a tűzoltókat; a Mártírok utcában és a Hajdú utcában is gaz és avar égett. A tüzeket a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg. 

Fák miatt is vonultak a tűzoltók csütörtökön. Egy meggyfa dőlt az úttestre Debrecenben, az Alkotás utcában, az akadályt a tűzoltók szüntették meg. Nyírlugos közelében is az úttestre dőlt egy nagy fa, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

A rendőrség napja számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami közül egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött – közölte a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, ebből nyolc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában