Tűzoltósportverseny

2022.08.24. 16:44

Debreceni tűzoltó lett a leggyorsabb

Kupás Gergőt hódította el az egyéni összetett elsőséget is.

Forrás: Szőke Péter/BM OKF

Az augusztus 22-24. között megrendezett XVI. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportverseny befejező napján a csapatok a négyszer százméteres váltóban, valamint kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat. A viadalt végül Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte, ők őrzik két évig a vándorserleget.

A szerdai versenynap is az UTE atlétikai stadionjában indult. A délelőtt első felében a négyszer százméteres váltófutást teljesítették a versenyzők, az utolsó versenyszám pedig a kismotorfecskendő-szerelés volt. A feladat elsőre egyszerűnek hangzik: a berendezés típusának megfelelő módon be kell indítani a kismotorfecskendőt, egy tartályból felszívni a vizet, majd egy alapvezetéken és két sugáron keresztül célba lőni egy-egy táblára. Ezek közepén egy öt centi átmérőjű nyílás van, úgy kell célozni, hogy azon átmenjen a víz, és meg lehessen tölteni az alatta lévő tartályt.

A viadalon egyéniben és csapatban is hirdettek győztest.

A délutáni, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartott eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az országos katasztrófavédelmi főigazgató műveleti helyettese üdvözölte és köszöntötte a versenyzőket. A katasztrófavédelem beszámolója szerint Erdélyi Krisztián úgy fogalmazott, a szolgálatban való mindennapos helytállás mellett felkészülni egy ilyen komplex sportversenyre nem mindennapi teljesítmény. A főigazgató-helyettes elismeréssel adózott a versenyzők helytállása előtt, egyben példaként állította a sportolókat a teljes személyi állomány elé. Hozzátette, azért sem baj, ha minél többen tekintenek példaképként a versenyzőkre, mert a tűzoltósportban is fontos az utánpótlás-nevelés.

Forrás: katasztrófavédelem

A horoglétramászás és a százméteres akadálypálya egyéni versenyét Kupás Gergő tűzoltó törzszászlós, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyzője nyerte, így ő hódította el az egyéni összetett elsőséget is.

Horoglétramászásban a csapatok között Bács-Kiskun megye teljesített a legjobban, a százméteres akadálypályán Baranya megye tűzoltói szerezték meg az első helyet, a négyszer százméteres váltófutásban Borsod-Abaúj-Zemplén megye B csapata volt a legjobb, a kismotorfecskendő-szerelés csapatversenyét pedig a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nyerte. Az eredmények összesítését követően az összetett csapatversenyben Győr-Moson-Sopron megye végzett az élen, megelőzve a második helyezett Bács-Kiskun, valamint a harmadikként teljesítő Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában