Sziréna

2022.08.19. 09:38

Bekamerázták a beszakadt úttest alatti területet a debreceni belvárosban – fotók és videó

Kellemetlen meglepetés a virágkarnevál előtt.

Forrás: Molnár Péter

Beszakadt az úttest csütörtök este Debrecen belvárosában, a Péterfia utca és a Honvéd utca kereszteződésében – tájékoztatta portálunkat péntek reggel a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. Papp-Kunkli Nóra hozzátette, a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták körülbelül nyolc négyzetméteres, fél méter mély süllyedés körüli területet, amelyet biztosítottak a szakemberek kiérkezéséig. 

A DKV Zrt. honlapján péntek kora reggel az az információ látott napvilágot, miszerint az úthibát csőtörés okozhatta. A helyszínen tartózkodó kollégánk azonban a Debreceni Vízmű Zrt. sajtóügyeletétől megtudta, hogy nem vízügyi problémáról van szó. A szakemberek ugyanis bekamerázták a szennyvízhálózatot, és nem találtak csőtörésre utaló jelet. Az önkormányzat megbízásából a helyszínre érkeztek egy útjavítással foglalkozó vállalat munkatársai, akik megkezdték az út felbontását és a törmelékek elszállítását. Mint megtudtuk, nincs csatornavezeték az aszfalton keletkezett lyuk közvetlen közelében. 

A DKV Zrt. honlapján jelezte, hogy Honvéd utca villamosmegállót a helyreállítási munkálatok idejére lezárták, ezen a megállóhelyen átmenetileg nem állnak meg az 1-es villamosok.

Csapadékos időben előfordulhat, hogy az esővíz alámossa a hálózatot, és az üregessé vált út beszakad egy ránehezedő súly alatt, de jelenleg a csapadék aligha lehet hibás. A helyszínen hömpölygő vizet sem látni, ami a vízhálózat hibájára utalna.

A szakemberek szombatra készülnek el a hiba feltárásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában