Rendszeresen veszekedtek

2022.08.10. 08:45

A vád szerint úgy megverte élettársát a debreceni férfi, hogy leszakadt a nő lépe

Életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélhetik el.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki kiskorú gyermekei jelenlétében megrúgta és ököllel ütötte élettársát. A vádlott és a sértett hosszú ideje éltek élettársi kapcsolatban egy debreceni ingatlanban öt kiskorú gyermekükkel.

Közöttük az élettársi kapcsolat 2021 márciusától kezdődően megromlott a férfi féltékeny viselkedése miatt, és innentől kezdődően rendszeresek voltak közöttük a veszekedések.

A vádlott anyagilag rendszeresen kihasználta az asszonyt, így 2021. december 21-én is vele vásároltatott magának a mobiltelefonjába SIM-kártyát, és a délutáni órákban azt kérte a nőtől, hogy ő aktiválja a kártyát a saját nevére. A sértett ezt megtagadta, emiatt ismételten veszekedni kezdtek, amely eldurvult. Az asszony megelégelte a vádlott viselkedését, ezért elhatározta, hogy a gyermekeivel együtt elköltözik az édesanyjához. Ennek érdekében bement az egyik hálószobába, hogy a szükséges ruhaneműket összeszedje.

Ezt látva a vádlott utánament, és a neki háttal, guggoló testhelyzetben lévő sértettet jobb lábbal, nagy erővel megrúgta a combján, ezért az asszony nekiesett a közelben lévő fürdőszoba ajtajának. 

A férfi egyre indulatosabb lett, és többször belerúgott a félig fekvő helyzetben lévő sértettbe, majd megragadta a haját és felhúzta a földről. Ezután ököllel többször megütötte a tarkóját. A vádlott bántalmazása következtében a sértett lépszakadást szenvedett, mely sérülés súlyos, életveszélyes volt, fennállt a reális esélye halálos eredmény kialakulásának is. A férfi élettársát két kiskorú gyermekének jelenlétében bántalmazta, ezáltal veszélyeztette az egészséges és harmonikus érzelmi fejlődésüket.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a törvényszék határozott időre tiltsa el a vádlottat minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - olvasható a főügyészség szerdai közleményében.

A vádiratban mértékes indítványt is rögzített arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában