Helyszíni riport

2022.07.07. 16:09

Tragédia Hajdúhadházon: születésnapra készült a család a gázolás estéjén

A gyászoló szülőknek az elhunyt kislány volt az egyetlen gyermekük.

Forrás: Molnár Péter

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos gázolás történt Hajdúhadházon szerdán délután. Az áldozat egy kétéves kislány volt, azonban bővebb információt egyelőre nem kaptunk a hatóságoktól. Csütörtökön délelőtt ellátogattunk a tragédia helyszínére. A megkopott kerítéseken száradó ruhák, palatetős épületek, omladozó vakolatok jelzik: a környék a kisváros talán legszegényebb része.

A szülőket kegyeleti okokból nem kerestük fel, azonban sikerült elérnünk a család hozzátartozóit, akik ugyanabban az utcában, néhány házzal a baleset helyszínétől laknak. Az egyik hölgy, aki az anyuka unokatestvére, elmondta, megviselték a történtek. Beszélgetésünkkor – saját bevallása szerint – nyugtató hatása alatt állt, ami segítette elviselhetőbbé tenni az eseményeket.

– Én is átestem hasonló időszakon. A kisgyermekemet kilenc hónaposan agyhártyagyulladás vitte el. Őt még a régi párommal neveltük, de tőle már elköltöztem, mert rendszeresen bántalmazott – mesélte az asszony.

A nagypapát vitte haza

A hölgy a gyászoló szülőkről elmondta, alkalmi munkában dolgoznak a Magyar Közútnál. Rendezett kapcsolatuk van, régóta élnek együtt, az elhunyt kislány volt az egyetlen gyermekük. Mint megtudtuk, születésnapra készült a család a gázolás estéjén. 

– Furcsállom, hogy kerülhetett a kicsi az utcára, mivel nagyon vigyázott rá az édesanyja. Szinte mindig babakocsiban volt, vagy az ölében tartotta – mondta értetlenül állva az események előtt. 

A családtagok elmondása alapján eltérőek a vélemények, de amit biztosan tudni lehet, hogy a sajnálatos baleset délután öt óra körül történt. Egy útépítő munkálatokat végző csapatot fuvarozott haza egy platós kisteherautó. 

A Gárdonyi Géza és az Akácfa utcák kereszteződésénél, otthonánál szállt ki a járműből a halálos balesetet szenvedett gyermek nagypapája. Pár mondat erejéig még beszélgetett kollégáival, a kislány feltehetően ekkor kerülhetett a nyitott kapuajtón keresztül a jármű közelébe. A sofőr beindította a járművet, de már nem látta a takarásban lévő kislányt. 

Amikor észlelték a tragédiát, azonnal ölbe kapták a gyermeket, és a két és fél kilométerre lévő orvosi rendelő felé hajtottak vele. Azonban már késő volt. Mire a kisteherautó visszaérkezett az ügyeletről, a rendőrség már a helyszínre ért. Végül egy közeli térfigyelő kamera rögzített felvételét visszajátszva rekonstruálták az esetet.

Sándor, a nagypapa testvére úgy véli, véletlen szerencsétlenség történt. Senkit nem hibáztat. Mint mondta, a jármű sofőrjét ismerte mindenki a környéken, a gyerekek szerették, vidáman szaladtak felé, amikor megállt a ház előtt, mert szívesen játszott velük.

Errefelé rengeteg a gyerek, sokszor fociznak, labdáznak a kerítésen kívül. Ez egy cigánytelep, jó a szomszédság, majdnem minden gyerek kint van.

- Nyugodt, külvárosi környék. De előfordul, hogy a hepehupás földúton is több mint százzal hajtanak el néhányan autóval, mintha versenypályán lennének. Sokszor jogosítvány nélkül. Őket kellene megbüntetni – mondta a férfi. Hozzátette, neki is vannak unokái, és természetesen vigyáznak a gyerekekre. A kapuajtót zárva tartják, de azt sem tartja megoldásnak, hogy folyamatosan a házban legyenek nyáron. 

Forrás: Molnár Péter

Ellátogattunk a belvárosban lévő orvosi ügyeleti rendelőbe is, ahol a személyzet megerősítette, valóban ott jártak előző nap a kislánnyal. Megkérdeztük az ügyeletben lévő asszisztenseket, azonban úgy fogalmaztak, hogy sem jogosultságuk, sem szándékuk nincs nyilatkozni az eseményekkel kapcsolatban. 

HL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában