Összefoglaló

2022.07.04. 08:32

Leszakadó faág zúzott meg egy filagóriát Komádiban

Ügyeleti hírek.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Két személygépkocsi ütközött össze Zsáka közelében vasárnap délelőtt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autókban hatan utaztak, közülük egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Lehasadt egy nagyméretű fa ága, majd egy közeli épület filagóriájára zuhant tegnap délelőtt Komádiban, a Szent István utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók kézi erővel eltávolították a fát és a sérült épületrészeket.

Vasárnap délelőtt Kunmadarason két helyen is avartűzhöz vonultak a püspökladányi, a karcagi, a kunhegyesi és a tiszafüredi hivatásos tűzoltók. Itt a Tópart utca környékén található hobbikertek körül égett az aljnövényzet. A tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Mintegy száz hektáron égett az aljnövényzet vasárnap délután Egyek  közelében. A lángoló száraz füves, nádas, cserjés területet az egyeki önkormányzati, a tiszafüredi, a karcagi, a  mezőkövesdi, a tiszaújvárosi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók oltották el, nyolc vízsugárral, avaroltóval és kéziszerszámok segítségével. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.  

Jelzett a szén-monoxid érzékelő Bakonszegen, a Hunyadi utca egyik családi házában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az ingatlan lakói közül senki sem sérült meg. A gázszolgáltató szakemberei a készüléket kizárták a rendszerből.

Leszakadt egy fa ága tegnap este Debrecenben az Akadémia utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül motoros láncfűrésszel  az ágat eltávolították.

A hétvége rendőrségi mérlege

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek  könnyű sérüléssel végződtek, áll a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 20 személyt fogott el, közülük hat embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 14 főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 24 személyt állítottak elő, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 23 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában