Összefoglaló

2022.07.07. 08:22

Kismacska nagy kalandja a Csapón: tűzoltókat is riasztottak!

Az is kiderült, mi gyulladt ki este a Görgey utcai társasházban. Ügyeleti hírek szerdáról.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Szerdán délelőtt több helyről érkezett riasztás a debreceni hivatásos tűzoltóknak leszakadt faágak miatt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a Kis Ernő utcában, a Kemény Zsigmond utcában, a Csigekert és a Budai Nagy Antal utcában is távolítottak el lehasadt faágakat, áll a megyei katasztrófavédelem szokásos ügyeleti összefoglalójában.

Egy harmadik emeleti erkélyről az alatta található erkélyre zuhant egy kismacska tegnap délelőtt Debrecenben, a Csapó utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével megmentették a cicát, és átadták a tulajdonosának.

Kétszáz méter hosszan égett egy búzatábla tegnap a déli órákban Szerep külterületén. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

Harminc négyzetméteren égett a száraz fű és a nádas Egyeken, a Rózsás utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a tüzet.

Nyírmihálydiban a Vasút utcába vonultak a nyíradonyi hivatásos tűzoltók. Itt háromszáz négyzetméteres területen égett az aljnövényzet.

Vasúti talpfákat szállító tehervonat egyik vagonjának szállítmánya gyulladt ki tegnap délután Debrecenben, a vasútállomás közelében. A tűz átterjedt a sín melletti avarra is. A debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a tűz továbbterjedését, majd eloltották azt. 

Leszakadt egy faág tegnap kora esete Debrecenben, a Varga utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész  segítségével távolították el az ágat.

Egy hektáron égett az aljnövényzet Kismarján az Ady Endre utcában. A létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

Kigyulladt egy villanyóraszekrény elektromos kötődoboza tegnap késő este Debrecenben, a Görgey utca egyik társasházának negyedik emeletén. A debreceni hivatásos tűzoltók egy porral oltóval oltották el a tüzet, majd átszellőztették az épületet. Öt embert menekítettek ki, további negyven lakó hagyta el ideiglenesen otthonát. A ház tűzzel nem érintett részében élőket – mintegy negyvenhárom lakást érintően – a tűzoltók elzárkózásra szólították fel.

Így telt a rendőrség elmúlt 24 órája

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy halálos kimenetelű közlekedési balesetben egy személy vesztette életét, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött, közölte a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány két személyt fogott el, közülük egy embert az ellene érvényben lévő körözés alapján, egy főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök öt személyt állítottak elő. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában