Helyi kék hírek

2022.07.28. 18:30

Kábítószermentes volt a Campus Fesztivál?

A rendőrség nem indított eljárását drogügyek miatt.

A fesztivál öt napon át zajlott

Forrás: Czinege Melinda

A július 25-én véget ért Campus Fesztiválra idén 116 ezren látogattak el. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményén fellépett Tiësto, Zara Larsson, Aurora, de a hazai zenei élet krémje is színpadra állt. Egy ilyen nagyrendezvényen mindig előtérbe kerül a biztonság: idén a fesztivál területére csak érvényes, eredeti fényképes igazolvány – elsősorban személyi igazolvány – felmutatásával volt lehetőség belépni. Ha valaki nem rendelkezett a személyazonosság igazolására alkalmas hivatalos igazolvánnyal, arról a karszalag felvételénél fényképet készítettek, továbbá rögzítették az adatait. Talán ennek is köszönhető, hogy a rendőrségnek 2022-ben sem volt sok tennivalója a Nagyerdőn, hiszen többnyire eseménymentesen telt a szolgálat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk, az emberek általában útbaigazítást kértek, továbbá elhagyott tárgyakkal kapcsolatosan fordultak a szolgálatot teljesítő állományhoz segítségért. Kiemelendő, hogy kábítószert egyetlen személynél sem találtak! 

– Egy esetben indítottunk eljárást testi sértés kísérlet vétség gyanúja miatt. Lopásról, rablásról, kifosztásról nem érkezett bejelentés, feljelentés a rendőrségre, ilyen bűncselekményeket nem észleltek a rendőrök 

– fogalmaztak.

Az Országos Mentőszolgálat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fesztiválozók egészségügyi biztosítását illetően. Ménes Dávid regionális kommunikációs munkatárstól megtudtuk, az életmentők roham-, eset- és mentőkocsikkal biztosították a helyszínt. – A mentőknek a rendezvény alatt többségében rosszullétek miatt kellett beavatkozniuk, amely a hőség számlájára volt írható, valamint könnyebb sérüléseket láttak el – közölte.

Fogarasi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában