Bíróságon az ügy

2022.07.20. 09:22

Elveszítheti jogosítványát a férfi, aki vasúti átjáróban okozott balesetet

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki járművével figyelmetlensége miatt összeütközött egy vonattal.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott február 5-én 21 óra után tehergépkocsijával közlekedett Konyáron, a járműben két kiskorú személyt szállított olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Konyár belterületén haladva a férfi egy külön biztosítás nélküli, de különböző közlekedési táblákkal jelzett vasúti kereszteződéhez ért. A vádlott nagyfokú figyelmetlensége miatt megállás nélkül a sínekre hajtott, így nem adott elsőbbséget a közeledő vonatnak, mert azt észre sem vette.

A vádlott járműve emiatt összeütközött a neki balról közlekedő személyvonattal, melyen a két fő személyzeten kívül egy utas tartózkodott, és egyikük sem sérült meg. A vádlott járművének első része azonban összetört és a vádlott egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló, zúzódással járó sérüléseket szenvedett.

A vádlott a súlyos KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában