Közösségi összefogás

2022.07.31. 15:15

Elakadt a retró mentőautó felújítása, de nem kellett sokat várni a segítségre

A Debreceni Mentőalapítvány kérése a közösségi médiának köszönhetően egyhamar nagy visszhangot kapott.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

Kedves Követőink! Segítsetek megtalálni azt a szerelőt, akárcsak egy megosztással, aki segíthet nekünk! – tette közzé nemrégiben a Debreceni Mentőalapítvány a Facebook-oldalán. Mint írják, bajtársuk, Takács Zsolt keze munkájának köszönhetően eddig jól haladt az Nysa restaurálása, ám nemrég megakadt a projekt: a teljesen felújított motor összerakása után nem megfelelő az olajnyomás. A motor indul, jár, de megfelelő olajnyomás hiányában a jármű használhatatlan. Hangsúlyozták, tudásra és tapasztalatra van szükségük, a műhelyet és szerszámokat biztosítják a helyszínen.

Olyan szerelőt keresnénk, aki ennek a problémának az orvoslásában segítene nekünk, hogy minél előbb befejeződjön a Nysa restaurálása!

– fogalmazták meg kérésüket. Egyúttal felajánlották, hogy aki segítséget nyújt a megfelelő szaki felkutatásában, az elsőként ülhet be a retró járműbe. A megoldásra nem sokat kellett várni, az egyik követőjük segítségével még aznap megtalálták a megfelelő szakembert, így az Nysa hamarosan újra a régi fényében ragyoghat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában