Összefoglaló

2022.07.01. 09:46

Egy pótkocsi banán, majd búza lángolt az autópályán

A kíméletlen meleg a tűzoltók ellen dolgozik.

Forrás: Tóth Imre

Kétszáz négyzetméteren égett a nádas Pocsaj külterületén csütörtök hajnalban. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Ezer négyzetméteren lángolt a gaz Báránd és Kaba között. A tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Összeütközött két autó a debreceni Veres Péter utcában. A város átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. 

Lángra kapott egy gazos-bozótos terület Balkányban, a Vecser tanyán. A két hektáron tomboló tűzhöz a nyíradonyi hivatásos, a szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugarakkal fékezték meg az égést.

Harminc csutka bála égett csütörtökön Hajdúhadházon, a Nap utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Autóra szakadt és több vezetéket is leszakított egy nagyméretű fa egyik ága Debrecenben, a Nyíl utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el az ágat. Az autóban ketten utaztak, ők a balesetben nem sérültek meg.

Száraz fű lángolt kétszáz négyzetméteren Görbeháza közelében, az M3-as autópálya mellett. A tűzoltók kiérkezése előtt a közútkezelő munkatársai kéziszerszámokkal megkezdték az oltást. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók végül két vízsugárral szüntették meg a lángokat.

Szabadtéri tűz keletkezett Hajdúböszörmény-Pródnál, az M35-ös autópálya mellett, ahová szintén a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották.

Lángba borult egy banánt szállító kamion vontatmánya csütörtök délután az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény közelében. A kamion vezetője időben észrevette a füstölést, és leválasztotta a kamionról a vontatmányt. A hajdúnánási, a hajdúszoboszlói, a debreceni, a nyíradonyi, a hajdúböszörményi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották a teljes terjedelmében lángoló pótkocsit. A tűz továbbterjedt az autópálya melletti búzatáblára. Harminc hektár volt veszélyben, a tűzoltóknak azonban sikerült megállítani a terjedést, így csak kétezer négyzetméter égett le a búzából. A tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Ezerötszáz négyzetméteren égett az avar Püspökladányban, a Kazinczy Ferenc utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet.

Kaba és Püspökladány között is tűz volt tegnap, oda a kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, amelyek háromszáz méter hosszú területet érintettek.

Peremégéssel égett az avar Hajdúszoboszlón, a Kabai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást – adta hírül honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában