Videó

2022.07.23. 17:54

Drónvideón a Hortobágyon pusztító tűz

Nem mindennapi felvétel!

Részlet Fodor László videójából

Mint arról portálunkon is többször beszámoltunk, mintegy hétszázötven hektár kiterjedésben égett foltokban négy napig az aljnövényzet és a nádas Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A tűzhöz riasztott hajdúszoboszlói, mezőkövesdi, tiszafüredi, füzesabonyi, tiszaújvárosi, karcagi, debreceni, hajdúböszörményi, hevesi, egri, nyíregyházi és kazincbarcikai hivatásos, egyeki önkormányzati, valamint a mezőcsáti és konyári önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal pénteken eloltották a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Fodor László olvasónk egy videót is készített a pusztító tűzről, amit eljuttatott szerkesztőségünkbe. Sikerült felvennie, ahogy egymás mellett több forgószél és porördög alakult ki, és sepert végig a felperzselt talaj felett. A videón láthatjuk, hogy a Górés-tanya épületei épen maradtak, de azt is, hogy a Fekete-rét tanösvény tava körül futó pallósor nagyon megrongálódott, a madármegfigyelő torony pedig teljesen leégett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában