Vádemelés

2022.07.05. 08:27

Belekötött az esztári polgárőrbe, mert az felhívta a hőzöngő nagyapját

A játszótéri idillnek paprikaspray vetetett véget.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki ittasan bántalmazott egy polgárőrt – olvasható a megyei főügyészség közleményében.

Azt írják, a sértett társával együtt 2021. július 7-én éjjel kezdte meg polgárőri szolgálatát Esztár területén, megkülönböztető jelzésként láthatósági mellényt és polgárőrsapkát viseltek.

Július 8-án éjfél után észlelték, hogy egy játszótérről távozott két személy, ezért odamentek hozzájuk, és a sértett figyelmeztette őket, hogy napnyugta után nem tartózkodhatnak a játszótér területén. Ekkor a 20 éves, ittas vádlott szidalmazni kezdte a sértettet. A polgárőr ismerte a vádlott nagyapját, ezért felhívta őt, és beszámolt a vádlott viselkedéséről, időközben pedig a másik polgárőr a segélyhívó vonalon rendőri segítséget kért.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott elhagyta a helyszínt, majd a rendőrség távozása után visszatért, odament a sértetthez, és számonkérte rajta, hogy miért hívta fel a nagyapját. Közben szidalmazta a sértettet, közelebb lépett hozzá, indulatosan hadonászott, és meg is lökte őt. A férfi védekezésként próbálta magától eltolni a vádlottat, akit a polgárőr társának sem sikerült visszatartania.

Miközben a sértett hátrált, az elkövető meglökte őt, ezért a férfi a kerékpárján keresztül a földre esett. A további jogtalan támadástól tartva a sértett a nála lévő paprikasprayvel lefújta a vádlottat.

A bántalmazás következtében a sértett nem szenvedett sérülést. Az irányadó jogszabályok értelmében a polgárőr közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás tartása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában