Fotókkal, videóval

2022.07.20. 15:41

Akkora a füst a megyehatárnál, hogy le kellett zárni a 33-as főutat

Még mindig küzdenek a lángokkal Tiszafüred-Kócsújfalunál.

Forrás: Tóth Imre

Ahogy korábban már megírtuk, óriási tűz pusztít a Hortobágyi Nemzeti Park területén, Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a lángokkal kedd este óta több település tűzoltói is küzdenek.

A katasztrófavédelem szerda délutáni tájékoztatása szerint tizenöt tűzoltóegység dolgozik a lángok oltásán, mintegy négyszáz hektáros területen foltokban lángra kapott az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a debreceni, a füzesabonyi, a hajdúnánási, a tiszaújvárosi, az egri, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, valamint az egyeki önkormányzati tűzoltók.

A füst terjedése miatt 22:50-ig lezárták a 33-as főút érintett szakaszát.

A főutat a 63. kilométerszelvénynél zárták le | Forrás: Tóth Imre

Egy közeli lakóház udvarán is tűz keletkezett, a munkálatok idejére egy embert kikísértek. A tűz azonban lakóházakat nem veszélyeztet. Az egységek munkáját a nagy szél és a mocsaras terület járhatatlansága nehezíti. A lángok egy közeli napraforgótáblába és szalmabálákba is belekaptak. A felderítésbe drónt is bevontak.

Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta:

a kedden keletkezett tüzet körülhatárolták, jelenleg az újragyulladásokat figyelik a tűzoltók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában